Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

"Ξεσκεπάστηκαν" στη Βουλή οι τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της επίμαχης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως με τη ρύθμιση, «θέλουμε να έχουμε καθημερινή αποτύπωση για το πού βρίσκεται ο εκάστοτε εκπαιδευτικός - κάτι που γίνεται άλλωστε με διαφόρους τρόπους για κάθε εργαζόμενο. Η ρύθμιση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στην ορθολογικότερη διαχείριση του προσωπικού».
 
«Στα σχολεία υπάρχει ο ψηφιακός server που ζητείται να συμπληρώνεται κάθε ημέρα. Υπάρχει το ωρολόγιο πρόγραμμα. Υπάρχει το απουσιολόγιο, όπου υπογράφει ο καθηγητής. Υπάρχει το βιβλίο ύλης» παρατήρησε ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης. «Γιατί τότε εισάγεται και το ατομικό παρουσιολόγιο; Διότι προσπαθούν να περάσουν ένα κλίμα ελέγχου και τρομοκράτησης μέσα στα σχολεία» σχολίασε.
 
Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε επίσης πως με την τροπολογία προστίθενται τρεις νέες ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ.
 
«Φέρνετε, όντως, τρεις νέες ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ. Δεν φέρατε όμως τις ειδικότητες που καταργήσατε στα τεχνικά λύκεια και τις δώσατε στα ιδιωτικά ΙΕΚ» παρατήρησε ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς.
 
Η τροπολογία απειλεί τους διοικητικούς υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ, πως «αν δεν απογραφείτε θα σας θέσω σε αργία. Αν απογραφείτε θα σας θέσω σε διαθεσιμότητα. Μου θυμίζει εκτελέσεις που καλούν όσους πρόκειται να εκτελεστούν να σκάψουν το λάκκο τους» σχολίασε ο Τάσος Κουράκης.
 
«Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαπράττει πάρα πολλές ανομίες. Η πρώτη ανομία είναι ότι καλεί εργαζόμενους που είναι σε απεργία, να την σπάσουν, να πάρουν τα στοιχεία και να απογραφούν. Η δεύτερη είναι ότι ενώ καταργεί διοικητικούς υπαλλήλους από 8 ιδρύματα, δεν θέτει σε διαθεσιμότητα κανέναν υπάλληλο του Παντείου όπου ήταν καθηγητής - και του Πειραιά που ανήκει στην εκλογική του περιφέρεια» συμπλήρωσε ο κ. Κουράκης
 
«Πώς θα πηγαίνει εβδομαδιαίως ο εκπαιδευτικός σε πέντε διαφορετικά σχολεία - και μάλιστα με δικά του έξοδα; Τι θα διδάξει ο εκπαιδευτικός; Αμφιβάλλω αν θα γνωρίσει τα ονόματα των μαθητών του» παρατήρησε η Βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου.
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου