Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δεν τρώω πολύ. Γιατί παχαίνω;

Γράφει η κα Σαριδάκη Αικατερίνη, Διευθύντρια στη Β’ Ενδοκρινολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών:

Τα πιθανά αίτια είναι:
Ότι τρώτε με λάθος τρόπο
  1. Παραλείπετε το σπουδαιότερο  γεύμα το πρωινό, ή /και άλλα ενδιάμεσα γεύματα εξ ίσου βλαπτικά. Η παχυσαρκία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι 5πλασιος ανάμεσα σε αυτούς που παραλείπουν το πρωινό. 
  2. Τρώτε 1 φορά την ημέρα ,αντί ανά 3ωρο όπως θέλει  το σώμα, σας , ώστε να εκκρίνεται και να δρα σωστά η ινσουλίνη σας.
  3. Ακόμα και εάν η ποιότητα του φαγητού σας  δεν περιέχει βλαβερά λιπαρά ή σκουπίδια, οι ώρες του φαγητού έχουν τεράστια σημασία, γιατί υπαγορεύονται από την φύση και τον μεταβολισμό των ορμονών  που εμπλέκονται στην αφομοίωση της τροφής.
  4. Μην αποδίδετε την αύξηση του βάρους σας σον θυρεοειδή σας.  Ακόμα και ο βαρύς υποθυρεοειδισμός κάνει οίδημα και όχι αύξηση λίπους.  Όταν ρυθμιστεί σωστά και φύγει το οίδημα, δεν έχει λόγο να αυξάνει το βάρος σας.
  5. Υπάρχουν σοβαρές ενδοκρινοπάθειες  στις οποίες το βάρος αυξάνεται, αλλά και η κατανομή του είναι χαρακτηριστική. Ο Ενδοκρινολόγος είναι σε θέση να τις βγάλει από την Διαφορική Διαγνωστική, ή αν έχει στοιχεία να τις διερευνήσει πριν αποδώσει το πρόβλημά σας στην διατροφή.
  6. Οικογενειακό ιστορικό Παχυσαρκίας –Σακχαρώδους Διαβήτη θα πρέπει να σας στείλει νωρίς σε Ενδοκρινικό έλεγχο, για πρόληψη της οικογενειακής προδιάθεσης.
  7. Η διατροφή διατήρησης χαμηλής ινσουλίνης βασισμένη Επιστημονικά στον μεταβολισμό των ορμονών του μεταβολισμού της γλυκόζης, αποτελεί την καλή λύση στο προβλημά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου