Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ως υπουργείο Παιδείας κλείσαμε κάθε Μνημονιακή υποχρέωση

 Εμείς ως υπουργείο  Παιδείας  κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο  και κλείσαμε κάθε Μνημονιακή  υποχρέωση και έτσι οι εργαζόμενοι , οι εκπαιδευτικοί  μπορούν πλέον να εργάζονται σε ένα καθεστώς ασφάλειας,  σε ένα περιβάλλον ασφάλειας.
Αυτό είπε σήμερα ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος,  στους διοικητικούς υπαλλήλους του της Κεντρικής Υπηρεσίας υπουργείου Παιδείας,  στην εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940», και υπογράμμισε:
Α. Αυτό το οποίο προείχε και προέχει για εμάς είναι η κάθε η υποχρέωση που υπήρχε να ενταχθεί σε έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό  για την παιδεία μας , γιατί έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο. Και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο περνάει από την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος σε κάθε  βαθμίδα .
Β.Είναι αλήθεια  ότι σε μία κοινωνία  που δοκιμάζεται  και με όλα τα νοικοκυριά να πλήττονται  από αυτή την κρίση ήταν ανάγκη να πάρουμε  δύσκολες αποφάσεις και αναφέρομαι στις αποφάσεις για την διαθεσιμότητα των  εκπαιδευτικών και την διαθεσιμότητα των διοικητικών  υπαλλήλων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Γ.Γλυτώσαμε όμως τα χειρότερα  γιατί με τεκμηριωμένο σχέδιο αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει καμία  μα καμία πιθανότητα οι εκπαιδευτικοί  να μπουν σε διαθεσιμότητα στα νούμερα αυτά τα οποία έλεγαν  και το δεύτερο και η βασικότερη μερίμνα μας είναι ότι 2.000 εκπαιδευτικοί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα να ξαναπάρουν θέση εργασίας και ήδη με την κοινή υπουργική απόφαση 1.200 απορροφήθηκαν  στις δομές επαγγελματικής κατάρτισης  και θα απορροφηθούν και οι υπόλοιποι  ούτος ώστε  κανένας από αυτούς  που μπήκαν σε διαθεσιμότητα να  μείνει άνεργος.
Δ.Θέλω λοιπόν με την ευκαιρία αυτής της επετείου να σας ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά  να τονίσω ότι  αυτή η κρίση , η μακρόχρονη και βαθιά κρίση που κλείνει δυστυχώς τον πέμπτο χρόνο  και μοιάζει σε πολλά πράγματα με αυτή την κρίση του μεγάλου πολέμου, γιατί όλοι μετράμε απώλειες  και η κοινωνία μας θα βγει  με βαθιά σημάδια από αυτή την  κρίση.
 Ε.Αυτή η κρίση σιγά  σιγά τελειώνει βάζουμε τα θεμέλια γιατί την μετά μνημονιακή Ελλάδα  και νομίζω το καλύτερο θεμέλιο για την μεταμνημονιακή  Ελλάδα και η καλύτερη παρακαταθήκη για την νεολαία μας για τα παιδία μας, είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα προάγει  τις αρχές τις αξιοσύνης , της ελευθερίας και της αλληλεγγύης  αυτό είναι ο μοναδικός μας γνώμονας και με αυτόν πορευόμαστε. Χρόνια Πολλά σε Όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου