Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν epass μοιράζονται μεταξύ τους οι βουλευτές για να μην πληρώνουν διόδια...

Αντί να μειώνουν την λίστα με τα προνόμιά τους, αυτοί προσθέτουν κι άλλα - Μετά τα δωρεάν αυτοκίνητα και τα κουπόνια για ατέλεια βενζίνης οι βουλευτές προμηθεύθουν τώρα τους εαυτούς τους και με κάρτες δωρεάν διελεύσεων από τα διόδια - Η επιβάρυνση θα αγγίξει τις 100.000 ευρώ ετησίως, λένε στη Βουλή


Έξτρα προκλητικό προνόμιο ενέκριναν οι βουλευτές για τους εαυτούς τους την ώρα που για όλους τους υπόλοιπους πολίτες ψηφίζουν μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.

Με συνοπτικές διαδικασίες και μετά από πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων το Σώμα αποφάσισε να παράσχει δωρεάν διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων, όχι σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά στους βουλευτές της περιφέρειας.
Το κονδύλι που πιθανότατα θα επιβαρύνει τα ταμεία της Βουλής και κατ' επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο θα αγγίξει τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί από τους βουλευτές που πίεσαν το Προεδρείο για να τους εγκρίνει το νέο «προνόμιο» κατήγγειλαν όσους συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω»!

Να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές περιφέρειας κάνουν χρήση των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων (52 το χρόνο με επιστροφή). Αρκετοί όμως δεν τα χρησιμοποιούσαν καθώς οι εκλογικές τους περιφέρειες δεν έχουν αεροδρόμια. Γι' αυτούς λοιπόν δημιουργήθηκε το νέο «δώρο» για 5 «τσάμπα» διαδρομές με επιστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές περιφέρειας δικαιούνται και δωρεάν  Ι.Χ. έως 1.800 κ.ε. και εως 1.200 ευρώ μίσθωμα (σ.σ. για τους βουλευτές λεκανοπεδίου είναι 1.400 κ.ε. και εως 750 ευρώ μίσθωμα).

Πέραν αυτών, προβλέπεται επίδομα κίνησης που κυμαίνεται από 364 έως 607 ευρώ ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας. Όλα αυτά μόνο για τις μεταφορές τους καθώς για γραφεία, διαμονή, συνεργάτες και άλλα υπάρχουν άλλα «πλούσια» κονδύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου