Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σε «κίνδυνο» η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς σε 20 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σε «κίνδυνο» βρίσκεται η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς σε 20 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λόγω της καθυστέρησης από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας να τοποθετήσει τους νέους Διευθυντές στις περίπου 20 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις οποίες οι Διευθυντές παραιτήθηκαν, λόγω συνταξιοδότησης.

Για να γίνουν οι νέες τοποθετήσεις θα πρέπει να ορισθεί ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, το όνομα του οποίου θα πρέπει πρώτα να πάρει τηνν έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Οι προτάσεις για τα πρόσωπα ήδη έχουν ετοιμαστεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου , αλλά ακόμη δεν έχουν σταλεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Εάν δεν έχουν γίνει οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης, τουλάχιστον μέχρι 15 Αυγούστου, τότε στις 20 αυτές Διευθύνσεις:
1. Δεν θα μπορεί να γίνει ο τελικός έλεγχος των τμημάτων των σχολικών μονάδων
2. Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ ώστε να κάνουν τοποθετήσεις από αποσπάσεις νεοδιόριστων , εγκρίσεις προσλήψεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ,ώστε με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, να είναι στη θέση του το εκπαιδευτικό προσωπικό
3. Δεν θα μπορέσουν να εκδοθούν οι αποφάσεις για τους πλεονασματικούς εκπαιδευτικούς για τις μετακινήσεις τους ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου