Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΤΕΛΟΣ… ΚΑΛΟ ΓΙΑ 1.357 ΓΙΑΝΝΙΩΤΟΠΟΥΛΑ! «Πρωταθλητής» στην πόλη μας το 4ο Γενικό Λύκειο με 136 επιτυχόντες

Η οικονομική κρίση ήταν φέτος εκείνος ο παράγοντας που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των βάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.
Περισσότεροι φοιτητές σε σχέση με πέρυσι εισάγονται σε τμήματα και σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προφανώς λόγω και των πιο βατών θεμάτων στις Πανελλαδικές. Πάντως, οι πιο πολλοί υποψήφιοι αποδεικνύεται πως κυνηγούν σπουδές με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
Φέτος λοιπόν το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές αυξήθηκε στο 69%, από 62% που ήταν πέρυσι, με αποτέλεσμα να εισάγονται 80.615 μαθητές απ’ τους συνολικά  116.173 που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο. Απ’ αυτούς οι 45.559 θα φοιτήσουν σε σχολές των ΑΕΙ και οι 32.689 στα ΤΕΙ, ενώ οι 15.000 προέρχονται από τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες.
Πιο πολλά Γιαννιωτόπουλα
Αρκετές δεκάδες παραπάνω είναι τα Γιαννιωτόπουλα που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η σκληρή προσπάθεια, το συστηματικό διάβασμα και οι κόποι μίας ολόκληρης σχολικής χρονιάς απέδωσαν καρπούς για 1.357 Γιαννιώτες υποψηφίους, δηλαδή 124 περισσότερους από την περασμένη χρονιά, που φέτος εισάγονται σε κάποια από τις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

«Πρωταθλητής»
το 4ο Λύκειο
«Πρωταθλητής» σε αριθμό επιτυχόντων μαθητών αναδεικνύεται φέτος το 4ο Γενικό Λύκειο των Ιωαννίνων, καθώς από αυτό εισάγονται στα Ανώτατα και Ανώτερα ιδρύματα συνολικά 136 μαθητές και μαθήτριες των Ομάδων Α΄ και Β΄.  Δεύτερο σε αριθμό επιτυχόντων, με μόλις τρεις λιγότερους, έρχεται το 1ο Λύκειο Ιωαννίνων, απ’ το οποίο εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 133 μαθητές και ακολουθούν το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής με 115 και το 3ο Λύκειο με 107 επιτυχόντες!
Σημαντικός είναι ωστόσο και ο αριθμός των μαθητών από τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και από όλο το Νομό που εξασφαλίζουν μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσον αφορά τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αξίζει να τονιστεί ότι από το Γενικό Λύκειο των «Δωδωναίων» πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές συνολικά 82 απόφοιτοι.
Να μείνουν στον τόπο τους
Τι επιδίωξαν όμως φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών; Να εισαχθούν σε σχολές οι οποίες βρίσκονται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους ή έστω όσο γίνεται πιο κοντά σ’ αυτόν. Η επιλογή αυτή έγινε για να αποφύγουν το κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης, καθώς είναι γεγονός ότι έχει μειωθεί κατά πολύ πλέον το ποσοστό των οικογενειών που μπορούν να ανταποκρίνονται στα έξοδα τα οποία συνεπάγεται η φοίτηση ενός ή περισσότερων παιδιών τους σε άλλες πόλεις.
Εγγραφές πρωτοετών
Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε γνωστό χθες ότι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα πραγματοποιηθούν στα τμήματα στα οποία εισήχθησαν από την Τρίτη 11 έως την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου.
Αιτήσεις στις Φοιτ. Εστίες
Από την Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώθηκε χθες ότι οι φοιτητές που εισάγονται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου και ενδιαφέρονται να μείνουν σε δωμάτιο των Φοιτητικών Κατοικιών, μπορούν να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών (ισόγειο Α' Εστίας, απέναντι από το Φοιτητικό Εστιατόριο) σχετική αίτηση μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός. Έντυπο χορηγεί η Γραμματεία της Εφορείας. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα «Φοιτητική Μέριμνα» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (uoi.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου