Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΙΚ: Ανυπόστατα τα περί τέλους ακινησίας στα ΙΧ

Διαψεύδει, ως εντελώς ανυπόστατα, το υπουργείο Οικονομικών τα δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους ακινησίας στα ΙΧ οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία.

Λίγο νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν γελοίες και ανυπόστατες τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα και απορούσαν για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία. 

Νωρίτερα, δυσφορία στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είχαν προκαλέσει οι πληροφορίες που ήθελαν  την κυβέρνηση να μελετά την επιβολή του τέλους.

Ειδικότερα, ο βουλευτής επικρατείας και πρώην εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης εκφράζει ευθέως την διαφωνία του χαρακτηρίζοντας το φημολογούμενο τέλος ως νέο χαράτσι στις πλάτες των πολιτών και οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως θα πρέπει να αναζητήσει άλλον τρόπο κάλυψης της υστέρησης από τα μειωμένα έσοδα των τελών κυκλοφορίας και συμπληρώνει με νόημα «Δεν γνωρίζω αν οι εμπνευστές της απαράδεκτης αυτής πρότασης αντέγραψαν το μέτρο που ισχύει για τους κατόχους των σκαφών αναψυχής, που προσδιορίζεται από τα μέτρα του πλωτού. Όμως το σκάφος αναψυχής θεωρείται «είδος πολυτελείας». Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο και για τα ΙΧ που αποτελούν πλέον είδος πρώτης ανάγκης για κάθε ελληνική οικογένεια». Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση του κ.Μιχελάκη σχετικά με την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στον τομέα του Τουρισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου