Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από το απόγευμα

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και από τη νύχτα σε όλα τα δυτικά της χώρας, θα αποτελέσουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες στις ανατολικότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί
από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις  με λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί
από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί
από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν επίσης λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί πρόσκαιρα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου