Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Huffington Post: Τι να μην τρώτε στην Ελλάδα!

Διατροφικές συμβουλές για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με… οδηγό πρόληψης ατυχημάτων, δημοσίευσε η αμερικανική, ηλεκτρονική εφημερίδα Huffington Post.
«Όσο κλισέ και αν ακούγεται, το φαγητό παραείναι… τουριστικό στις τουριστικές περιοχές, όπως στην Πλάκα. Αν όμως θέλετε να γευματίσετε εκεί, σιγουρευτείτε ότι θα επιλέξετε τα «σωστά» πράγματα ώστε να μην απογοητευτείτε» επισημαίνει η διατροφολόγος, Elena Paravantes, στο αμερικανικό κοινό. Γι αυτό, προτείνονται στους τουρίστες μερικά «ασφαλή πιάτα», τα οποία, σύμφωνα με την ειδικό, είναι: η ελληνική σαλάτα, το τζατζίκι, η φάβα, τα χόρτα, η φέτα, οι παστές ή οι μαριναρισμένες σαρδέλες, ο γαύρος και τα λαδερά.
hp_greek
  Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, συστήνεται στους τουρίστες που επισκέπτονται δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς να αποφεύγουν τις τηγανητές λιχουδιές, όπως τα κεφτεδάκια και τις πατάτες, γιατί συνηθίζεται να είναι προτηγανισμένα και να ζεσταίνονται εκ νέου πριν σερβιριστούν στον πελάτη. Ακόμη, προτείνεται να μην επιλέξουν βιαστικά τον μουσακά, καθώς, όπως επισημαίνεται στη Huffington Post, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην είναι φρέσκος, αλλά, κατεψυγμένος σε κομμάτια και ξαναζεσταμένος. 
Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται και για τους Έλληνες σερβιτόρους οι οποίοι εργάζονται σε τουριστικές περιοχές, καθώς μπορεί να αποδειχθούν… παραπλανητικοί. «Οι τουριστικές ταβέρνες είναι «συγκεντρωμένες» όλες μαζί» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 
Πηγή: nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου