Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αλαλούμ με τις τιμές ζώνης και το χαράτσι της ΔΕΗ!

Στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο οι τιμές απέχουν, μεταξύ τους, από μερικές εκατοντάδες ως και χιλιάδες ευρώ!

Αλαλούμ με τις τιμές ζώνης & το χαράτσι της ΔΕΗ!

Ακόμη κι όσοι ... το πήραν απόφαση και θα πληρώσουν το τέλος ακινήτου, που έρχεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ, θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ... 14, γιατί το πιθανότερο είναι να πέσουν θύματα ... της βιασύνης της ΔΕΗ!

Αλαλούμ επικρατεί και στην Κρήτη με τις τιμές ζώνης, καθώς στην ίδια περιοχή, ακόμη και στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, οι τιμές παρουσιάζουν σημαντικές αποκκλίσεις! Έτσι, ενώ για το ένα διαμέρισμα, στην περιοχή Γιόφυρο στο Ηράκλειο, η τιμή ζώνης ορίζεται στα 850 ευρώ, για γειτονικό σπίτι η τιμή ζώνης ορίζεται στα 1150 ευρώ, ενώ σε διπλανό οίκημα ... στις 2000 ευρώ! Την ίδια ώρα, η τιμή εκκίνησης για τη συγκεκριμένη περιοχή, στην Εφορία, ορίζεται ... στα 440 ευρώ!

Η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι θα ισχύσουν οι τιμές ζώνης που ανακοίνωσε στις 17 Σεπτεμβρίου, όμως η βιασύνη για τη διαδικασία φαίνεται πως προκάλεσε λάθη, που κοστίζουν ... εκατοντάδες ευρώ στους πολίτες!
Προσοχή στα "χαράτσια"
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, μόλις πάρουν τα "ραβασάκια" στα χέρια τους, και να μην πληρώσουν το ποσό που αναγράφεται, αν πρώτα δε βεβαιωθούν ότι ο υπολογισμός του ποσού έχει γίνει με βάση τη σωστή τιμή ζώνης, την οποία μπορούν να πηλροφορηθούν από την Εφορία ή συμβολαιογράφους.

Πάντως, μέχρι στιγμής, δικηγόρος που διαπίστωσε λάθος στο "χαράτσι" έσπευσε στο δήμο, όπου διόρθωσαν το λάθος.

Λάθη και στο ΤΑΠ;
Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι τί γίνεται με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το οποίο υπολογίζεται, επίσης, με βάση την τιμή ζώνης. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βρουν τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να διαπιστώσουν ότι και σε αυτή την περίπτωση ο υπολογισμός δεν έγινε ... κατά τύχη!
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου