Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Μπαράζ» αγωγών κατά του χαρατσιού στα ακίνητα

Να... αλλάξουν τα φώτα στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα, που άρχισε να στέλνεται μέσω της ΔΕΗ, επιχειρούν φορολογούμενοι και διάφοροι επαγγελματικοί - κοινωνικοί φορείς, ξεκινώντας "μπαράζ" αγωγών στα δικαστήρια.

«Μπαράζ» αγωγών κατά του χαρατσιού στα ακίνητα
Να... αλλάξουν τα φώτα στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα, που άρχισε να στέλνεται μέσω της ΔΕΗ, επιχειρούν φορολογούμενοι και διάφοροι επαγγελματικοί - κοινωνικοί φορείς, ξεκινώντας "μπαράζ" αγωγών στα δικαστήρια. Η πρώτη προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης (13-10-11) για την επιβολή Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) προβάλλει 10 συνταγματικές ενστάσεις και τρεις παραβάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Παράλληλα ζητεί να γίνει "πρότυπη (πιλοτική) δίκη" στην Ολομέλεια ΣτΕ για να κριθεί το ταχύτερο δυνατό αν το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό πριν οι πολίτες υποχρεωθούν να καταβάλουν τις προβλεπόμενες δόσεις ή πριν τους κοπεί το ρεύμα (σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής) αίτημα που αναμένεται να γίνει δεκτό από 3μελή επιτροπή υπό τον πρόεδρο ΣτΕ Π.Πικραμμένο, έτσι ώστε να δοθεί κατευθυντήρια γραμμή και στα υπόλοιπα δικαστήρια για τις αναμενόμενες χιλιάδες προσφυγές κατά των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Αντισυνταγματικότητες
Ανάμεσα στις αντισυνταγματικότητες συγκαταλέγονται η προσβολή του πυρήνα της ιδιοκτησίας, η εσφαλμένη επιλογή κριτηρίων για τη φοροδοτική ικανότητα κάθε πολίτη, η παράβαση της ελευθερίας των συναλλαγών και η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που συνεπάγεται η οικονομική εξαθλίωση (με έμμεση δήμευση της ακίνητης περιουσίας, εξαναγκασμό πώλησής της κ.λπ.) στην οποία οδηγούν τα αλλεπάλληλα "χαράτσια", θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών προκαλώντας προβλήματα επιβίωσης.
Τον πρώτο κύκλο προσφυγών υπέβαλαν το σωματείο "Ελληνες Φορολογούμενοι", μεμονωμένοι πολίτες και εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης, διά του δικηγόρου τους Π. Χασιώτη.
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου