Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μισό δις ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο μετά το Eurogroup

Μικρή ανάσα ρευστότητας για την κυβέρνηση καθώς μεταφέρονται 555 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δημόσιο, μετά τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.







Η συμφωνία της κυβέρνησης στο χθεσινό Eurogroup να ξεκινήσει από την Τετάρτη η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους ... θεσμούς, είχε ως ένα πρώτο κέρδος μία μικρή ανάσα ρευστότητας, ύψους 555 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που κάθε ευρώ μετράει.

Τα χρήματα αυτά θα μπουν στο Δημόσιο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και είναι τα έσοδα, σύμφωνα με το Βήμα, που είχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την πληρωμή του μερίσματος των προνομιούχων μετοχών που είχαν πάρει οι τράπεζες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση στο πλαίσιο του πακέτου Αλογοσκούφη το 2008.

Για να γίνει αυτή η μεταφορά χρημάτων έπρεπε να προηγηθεί η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, κάτι που έγινε χθες στο Eurogroup εξαιτίας της συμφωνίας για έναρξη διαδικασιών αξιολόγησης της οικονομίας από την τρόικα.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν το Eurogroup ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν έδινε την άδεια του για την μεταφορά ακόμα και αυτού του μικρού ποσού στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. 

Πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου