(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)
Υλικά
Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν – πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό για το ζύμωμα.
Για τη γέμιση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
½ φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι ( η ότι άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα θέλουμε)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη, κανέλλα
Εκτέλεση
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν – πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό για το ζύμωμα.
Για τη γέμιση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
½ φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι ( η ότι άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα θέλουμε)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη, κανέλλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο. Με το φλυτζανάκι
του καφέ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους.Στη μέση βάζουμε 1 κουταλάκι
του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τους κύκλους σε μισοφέγγαρα πιέζοντας
τα στις άκρες.Στρώνουμε σε λαμαρίνα μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους
180οc για μισή ώρα.Μόλις τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου