Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ερώτηση στη Βουλή για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά, κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Άννα Καραμανλή με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει τον τρόπο επιλογής των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, από τη νέα σχολική χρονιά.

Η πρόθεση του υπουργείου, όπως δημοσιοποιήθηκε από συνεργάτες του Αναπληρωτή υπουργού, είναι οι Διευθυντές να εκλέγονται πλέον, κατά πλειοψηφία από τον Σύλλογο Διδασκόντων κάθε σχολείου τονίζει η κ. Καραμανλή κι επισημαίνει «μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στο διχασμό του προσωπικού των σχολείων, στη δημιουργία ρουσφετολογικών μηχανισμών και τελικά σε φαινόμενα ρεβανσισμού και μεροληψίας στα σχολεία».
Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει η Βουλευτής , καταργούνται πρακτικά τα κίνητρα επιμόρφωσης και βελτίωσης των εκπαιδευτικών, απαξιώνονται όσοι προσπαθούν να εξελιχθούν, αυξάνοντας τα προσόντα τους και ανοίγει ο δρόμος της εξέλιξης σε αυτούς που δεν στηρίζονται στην επαγγελματική και επιστημονική τους επάρκεια.
Τέλος η κ. Καραμανλή ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να καταργήσει τα αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης της επιστημονικής κατάρτισης, καθώς και των διοικητικών και οργανωτικών ικανοτήτων των υποψηφίων Διευθυντών, καθώς και αν ένα τέτοιο μοντέλο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση της Βουλευτού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου