Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Προγράμματα καινοτομίας στο χώρο της εκπαίδευσης

Την πραγματοποίηση έργων εκπαιδευτικής έρευνας και καινοτομίας ανακοίνωσε ο Υπουργείο Παιδείας για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015. Πρόκειται για δύο μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκά έργα. Το ένα είναι το OpenDiscoverySpace, που υποστηρίζει την παιδαγωγική αξία των νέων τεχνολογιών και το InspiringScienceEducation, που εδράζεται στις Θετικές Επιστήμες.
Τα ενδιαφερόμενα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν τη δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές στο πλαίσιο μιας σχολικής χρονιάς.Τα παραπάνω προγράμματα στοχεύουν στη βελτίωση της οργάνωσης σχολικής μονάδας, την κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών και την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου. Πληροφορίες για τα δύο προγράμματα παρέχονται στις ιστοσελίδες: www.opendiscoveryspace.eu και www.inspiringscience.eu.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις, που υποστηρίζονται από τα παραπάνω έργα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Για τις δράσεις του ODS: http://ea.gr/ods/ods_activities_2014_15.pdf   Για τις δράσεις του ISE: http://ea.gr/ods/ise_activities_2014_15.pdf .
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε δράσεις σε εθνικό επίπεδο απαιτείται εγγραφή έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλεκτρονική φόρμα ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο που βρίσκεται στον Δικτυακό Τόπο του Ι.Ε.Π.Η επιλογή των σχολείων θα γίνει από επιτροπή του Ι.Ε.Π. με τα εξής κριτήρια: τη βασική τους υποδομή σχετικά με ΤΠΕ, την επάρκεια των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών σε γνώσεις ΤΠΕ και την ιδιαιτερότητα των σχολείων (απομακρυσμένα & ακριτικά σχολεία, πρότυπα, διαπολιτισμικά, ειδικά κ.ά.).

Πηγή: www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου