Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Οι μοναχικοί άνθρωποι αγαπούν το Facebook -Τι δείχνει έρευνα για τη συμπεριφορά τους

Το Facebook είναι ο προνομιακός χώρος των μοναχικών ανθρώπων, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Charles Sturt......
Δημοσίευση: 22/5/2014   2:37μμ
΄Ενα κομπιούτερ, τα πλήκτρα με τα γράμματα, η αναμμένη οθόνη και τριγύρω τίποτα. Μόνο ο χρήστης που έχει μπροστά του μια ολόκληρη γκάμα ανθρώπων που μπορεί να μην τους βλέπει, αλλά τους νιώθει.

Το Facebook είναι ο προνομιακός χώρος των μοναχικών ανθρώπων, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Charles Sturt στην Αυστραλία και η οποία θα δημοσιευτεί τον Ιούλιο στο περιοδικό «Computers in Human Behaviour», το 79% των χρηστών περιγράφουν τους εαυτούς τους ως μοναχικούς. Αυτοί είναι μάλιστα που στα post τους αναφέρονται σε πολλά προσωπικά στοιχεία. Μάλιστα, συνηθίζουν να κάνουν πολλές αναρτήσεις μέσα στην ημέρα.
Ανάμεσα στα προσωπικά στοιχεία που αποκαλύπτουν δημόσια είναι τα αγαπημένα τους βιβλία και οι ταινίες που λατρεύουν. Για τις ανάγκες της έρευνας, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις αναρτήσεις στο Facebook, ενώ πήραν μέρος περισσότερες από 600 γυναίκες, οι μισές από τις οποίες δεν έκρυψαν την μοναξιά τους.
Μάλιστα, σχεδόν το 98% των «μοναχικών» χρηστών μοιράζονταν δημόσια στο Facebook την προσωπική τους κατάσταση, δηλαδή αν βρίσκονταν σε μία σχέση κτλ, αντί να το κοινοποιούν απλά στους στενούς τους φίλους, ενώ δεν δίσταζαν να μοιραστούν στοιχεία, όπως η διεύθυνση του σπιτιού τους.
Αντίθετα αυτού του είδους οι άνθρωποι σπάνια τοποθετούνται σε πολιτικά ή θρησκευτικά ζητήματα, αλλά περιορίζονται σε εντελώς προσωπικά θέματα.
Το κακό είναι ότι οι ψυχολόγοι προειδοποιούν ότι η εξάρτηση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα, όπως στην «κατάθλιψη του Facebook», όπως την αποκαλούν οι γιατροί.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου