Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Kostas Vaxevanis
Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ο Οίκος αξιολόγησης FITCH αναβάθμισε την οικονομία της Ελλάδας.Ο FITCH ήταν ο πρώτος οίκος που υποβάθμισε τη χώρα και ξεκίνησε εκείνη η διαδικασία του κλεισίματος των αγορών που έλεγε και ο μούτσος του ελληνικού Τιτανικού,Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμπτωση θα πει κάποιος.Συμβαίνουν και πριν τις εκλογές συμπτώσεις.
Ας δούμε όμως μερικές ακόμη.Το 2001,η γνωστή Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο,η Goldman Sachs,έκρυψε ένα κομμάτι του χρέους εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης Σημίτη. Αυτό έγινε για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ ως υγιής Οικονομία.Με το αζημίωτο φυσικά.
Τον Οκτώβριο του 2009,η Goldman Sachs,πρότεινε στην κυβέρνηση Παπανδρέου, να δώσει η ίδια λύση στο χρέος.Ο Παπανδρέου αρνήθηκε.Μια βδομάδα μετά,ο FITCH υποβάθμισε την ελληνική Οικονομία.
Το 2014 η Goldman Sachs επανήλθε με μια ακόμη επιχείρηση σωτηρίας. Ανέλαβε,πάλι με το αζημίωτο και άγνωστες υποθήκες,να βγάλει αυτή τη φορά την Ελλάδα στις αγορές.Να δώσει δηλαδή στον Σαμαρά τη δυνατότητα να πάει στις εκλογές λέγοντας πως έβγαλε την Ελλάδα στις αγορές και άρα έσωσε τη χώρα.
Μερικές μέρες μετά το deal,ο FITCH αναβάθμισε την Οικονομία της χώρας.Προκελογικά φυσικά.
Α και μία ακόμη λεπτομέρεια.Η Goldman Sachs και ο Οίκος FITCH,έχουν κοινό μέτοχο,την Τράπεζα Norges Bank.Αλλά είπαμε,συμπτώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου