Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μετά από αρκετά 48ωρα ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων στην Περιφέρεια Ηπείρου και αναμένεται η τυπική ανακοίνωση από το Πρωτοδικείο ώστε να πληροφορηθούμε και επίσημα τη νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Τατιάνα Καλογιάννη (Ιωαννίνων), Θωμά Πιτούλη (Θεσπρωτίας), Στράτο Ιωάννου (Πρέβεζας) και Βασίλη Ψαθά (Άρτας), θα πλαισιώνουν άλλοι 31 περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».
Οι 16 εκλέγονται από την Π.Ε. Ιωαννίνων και είναι κατά σειρά ψήφων οι Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης, Κωνσταντίνος Σιαράβας, Σταυρούλα Τσιάρα, Νατάσα Τύρου-Ούζα, Βασίλης Παπαχρήστου, Γιούλα Μητροκώστα, Νίκος Καττής, Κωνσταντίνος Ντέτσικας, Βασίλης Γοργόλης, Νίκος Παπαγρηγορίου, Μιχάλης Μπάγιας, Γιάννης Λάζος, Σταύρος Παργανάς, Κέλλυ Καραμάνη και Βασιλική Μπούμπα.
Γιάννης Καραμπίνας και Οδυσσέας Πότσης ήταν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα και στις εκλογές του 2010, ενώ τρία νέα πρόσωπα, ο Κώστας Σιαράβας, η Σταυρούλα Τσιάρα και η Νατάσα Τύρου-Ούζα, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Από την Άρτα εκλέγονται πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι Γιάννης Κατέρης, Ντίνος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Βαρέλης, Αναστασία Σίμου-Τάσιου και Βασίλης Χουλιάρας. Από την Πρέβεζα εκλέγονται οι Μιχάλης Σπυρέλης, Χρήστος Γούσης, Βασίλης Γιολδάσης και Περικλής Βασιλάκης, ενώ έκπληξη θεωρείται η μη εκλογή του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκου Ανατολιωτάκη.
Τέλος, στη Θεσπρωτία η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» εκλέγει έξι συμβούλους. Τον σημερινό Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κάτσιο και τους Απόστολο Βαγγέλη, Δημήτρη Δημάκο, Ηλιάνα Σπυροπούλου-Σάρρα, Αντιγόνη Φίλη και Αλκιβιάδη Λάμπρου.
Με δέκα περιφερειακούς συμβούλους θα εκπροσωπείται στο περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής». Εκτός από την επικεφαλής Όλγα Γεροβασίλη και τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες Βασίλη Τσίκαρη (Ιωαννίνων), Βασίλη Γιολδάση (Άρτας), Δημήτρη Κωνή (Πρέβεζας) και Θωμά Πάντο (Θεσπρωτίας), στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου θα βρεθούν οι Κώστας Μπασιούκας και  Σπύρος Πάικας από την Π.Ε. Ιωαννίνων, η Τζένη Τραπαντζά-Κοίλια και ο Κωνσταντίνος Γκούντας από την Π.Ε. Άρτας, καθώς και ο Μπάμπης Πάνης από την Π.Ε. Πρέβεζας.
Από τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» εκλέγονται ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας και οι τρεις από τους τέσσερις υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες. Ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης από τα Γιάννενα, ο Γιώργος Ζάκας από την Πρέβεζα και ο Δημήτρης Χαμπίπης από την Άρτα.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέγονται η επικεφαλής Όλυ Τσουμάνη και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Άρτας Βασίλης Ζιώβας και Πρέβεζας Κώστας Κωτσαντής.
Από την παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» εκλέγονται ο επικεφαλής Κώστας Αναγνώστου και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Σπύρος Μπαρτζώκας.
Τη σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου θα συμπληρώνει ο Νίκος Ζήκος, επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης για την Ήπειρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου