Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μπάχαλο με τα email στις εφορίες!

Το υπουργείο Οικονομικών δεν θα ζητά υποχρεωτικά δήλωση διεύθυνσης e-mail των φορολογουμένων για να τους στέλνει ηλεκτρονικά ραβασάκια, καθώς θεωρείται πλέον πως όλοι όλοι έχουν e-mail. Tο ΥΠΟΙΚ έχει….
δημιουργήσει το ίδιο, ήδη, ένα λογαριασμό e-mail σε κάθε φορολογούμενο όταν πήραν κλειδάριθμο, αν δεν είχαν δηλώσει προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Στη διακριτική ευχέρεια των φορολογουμένων, θα επιτρέψει το υπουργείο Οικονομικών, να παραμείνει η δήλωση του προσωπικού e-mail τους στην εφορία, προκειμένου να τους ειδοποιεί για πράξεις επιβολής προστίμων, κατασχέσεων κλπ.Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα θεωρεί το e-mail «κοινοποίηση» απόφασης, από την οποία θα τρέχουν οι διορίες (10ήμερο), αλλά μόνο την ανάρτησή της στο taxisnet.
Ετσι όπως αναφέρει και το protothema, θα αναρτά την απόφασή του κατευθείαν στον λογαριασμό του πολίτη στο taxisnet, τον οποίο πρέπει να επισκέπεται τακτικά για να ελέγχει αν τυχόν του έχει γίνει ηλεκτρονική κοινοποίηση.
Αν επικαλεστούν οι πολίτες, στην εφορία ή σε δικαστήριο, ότι κανείς δεν τους ειδοποίησε και δεν βρήκαν το e-mail γιατί άλλη διευθυνση ταχυδρομείου χρησιμοποιούν και άλλη είχαν δηλώσει όταν πήραν κλειδάριθμο, ο ισχυρισμός τους θα θεωρείται άκυρος ή, εφόσον επιμείνουν ότι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί σε άλλο email από αυτό που τους έδωσε το ΥΠΟΙΚ, απειλούνται και με πρόστιμο 100 ευρώ για παράλειψη διορθωτικής δήλωσης…
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου