Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Χωρίς εισοδήματα η πρώτη φορολογική δήλωση

Άνοιξε χθες η διαδικτυακή πύλη του TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, φροντίζοντας να ενημερώσει τους χρήστες για το ποιος υπέβαλλε πρώτος τη δήλωσή του.
 
Ο κ. Θεοχάρης έγραψε στο Twitter: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Ευχόμαστε μια καλή υποβολή. Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να την κάνουμε ευκολότερη».
Μετά από λίγη ώρα φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει τους διαδικτυακούς φίλους του, ποιος ήταν ο πρώτος που υπέβαλε την φορολογική του δήλωση, γνωστοποιώντας πως ήταν ένα φιλοξενούμενο παιδί χωρίς εισοδήματα υποβάλλοντας τη δήλωσή του σε μόλις 15 λεπτά από το άνοιγμα της πύλης.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα στοίχημα που έβαλαν οι χρήστες του Twitter.

Συγκεκριμένα ο athensbynite έγραψε: «Στοιχηματίζω ότι ο πρώτος που υπέβαλε φορολογική δήλωση είναι ο αγαπητός μου @htheoharis για να τσεκάρει ότι όλα είναι ΟΚ».

Στη συνέχεια απάντησε ένας άλλος χρήστης με το όνομα sotomi: «athensbynite Θα χάσεις το στοίχημα. Αποκλείεται να τουχει δώσει βεβαίωση αποδοχών η υπηρεσία!».
Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε τα πράγματα ενημερώνοντας τον κόσμο για τον πρώτο που υπέβαλλε τη φορολογική του δήλωση, γράφοντας στο Twitter:

«Νικάει η @sotomi! @athensbynite Ο πρώτος ήταν φιλοξενούμενο παιδί χωρίς εισοδήματα. Ούτε 15' ανοικτό το σύστημα και οριστικοποίησε!».
Λίγη ώρα αργότερα, πάντως ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ενημέρωσε και πάλι μέσω Twitter πως ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, φτάνει τις 50!.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου