Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ελεγχος πιστοποιητικών σε όλο το Δημόσιο

Τον έλεγχο νομιμότητας των πιστοποιητικών με τα οποία προσλήφθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητά με κατεπείγουσα εγκύκλιο που υπέγραψε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο σύνολο των φορέων του Δημοσίου.
Η εγκύκλιος αφορά τον έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και άλλων στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων, ενώ αναφέρει και την εκκίνηση πειθαρχικών διαδικασιών για τα μέλη των οργάνων που εξέδωσαν τις παράνομες πράξεις.
Στην εγκύκλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει τη δυνατότητα των διοικήσεων να ανακαλούν τους διορισμούς όσων εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών, ακόμη και αν έχουν προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή τους λόγω του διενεργούμενου ελέγχου.
Ενημέρωση
Για πρώτη φορά ζητείται από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώσουν ηλεκτρονικά το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά: "Ο έλεγχος εγκυρότητας των δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων αρχίζει και παράγει τα πρώτα αποτελέσματα. Ηδη οι υπάλληλοι που διαπιστώθηκε ότι είχαν προσληφθεί στη Δημοτική Αστυνομία κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών απομακρύνθηκαν. Βάζουμε τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, δημιουργώντας παράλληλα διαδικασίες και δομές που δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου