Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 18/3/2014
Αρ. Πρωτ.: 92
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A - 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
email: syldnioa@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ : Μέλη Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη την απόφασητης Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων να μη προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας που ως σκοπό έχουν την υλοποίηση της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης η οποία είναι συνδεδεμένη με την αξιολόγηση χειραγώγηση των νόμων 3848/2010, 4024/2011 και του Π.Δ. 152/2013.

Σε απάντηση στο κλίμα φόβου που επιχειρούν κάποιοι να δημιουργήσουν, τρομοκρατώντας τους εκπαιδευτικούς με επιχειρήματα περί υποχρεωτικότητας της συγκρότησης και συμμετοχής στις ομάδες εργασίας, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παρουσίασε στις 16 Φεβρουαρίου, γνωμοδότησητης νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κυρίας Τσίπρα με την οποία τεκμηριώνεται και νομικά η θέση της περί μη συγκρότησης των ομάδων εργασίας και μας αποστέλλει σχέδιοπρακτικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση συζήτησης στις σχολικές μονάδες.

Στο πνεύμα αυτής της γνωμοδότησης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν το προσεχές χρονικό διάστημα στην κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης της Ομοσπονδίας για να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας και αντίθεσης στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και θα ανταποκριθεί σ’ οποιοδήποτε κάλεσμα για διευκρινήσεις επί του θέματος.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τώρα 3 σχολεία συνεδρίασαν στο Σύλλογό μας και τα οποία συντάχθηκαν με την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, δε συγκροτούμε ομάδες εργασίας, δε συναινούμε στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης - χειραγώγησης.

Το Δ.Σ.


Ανοίξτε τις υπερσυνδέσεις στην ανακοίνωση για τα σχετικά έγγραφα-υπογρμμισμένες λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου