Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Προσωρινή δικαίωση για 20 σχολικούς φύλακες

Προσωρινή διαταγή, με την οποία επιστρέφουν στις θέσεις τους 20 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι σχολικοί φύλακες προχώρησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να επανέλθουν στη δουλειά τους, έως ότου συζητηθεί στην ουσία της η υπόθεση, διαδικασία που ορίστηκε να γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Μετά την προσωρινή τους δικαίωση, θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά.

Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, καταθέτοντας στο δικαστήριο, τόνισε ότι με την απομάκρυνση διαφόρων κλάδων εργαζομένων "διαλύεται ο δήμος".

Οι παραπάνω εργαζόμενοι ήταν μεταξύ των 90 σχολικών φυλάκων, των οποίων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε απορριφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Παντελή Ραδίση, το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες επρόκειτο να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας με βάση την κινητικότητα, κάτι το οποίο όμως, όπως είπε ο κ. Ραδίσης, δεν συνέβη, με συνέπεια να καταθέσουν νέο αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου