Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση της β΄ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ ΣΕ ΠΥΣΔΕ

Τα επόμενα 24ωρα, πιθανότατα την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις καθηγητών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ από το ΚΥΣΔΕ. Οι ελάχιστες φετινές μεταθέσεις και οι επίσης ελάχιστες αποσπάσεις (α΄ φάση), λιγότερες από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, η καθυστέρηση της β΄ φάσης, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες καθηγητές οι οποίοι είτε βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, μακριά από το μόνιμο τόπο καταγωγής, είτε χωρισμένοι χρόνια από συζύγους και παιδιά έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής.
Η συζήτηση για τις αποσπάσεις της β΄ φάσης έχει ήδη αρχίσει στο ΚΥΣΔΕ, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή που μας πέρασε υπήρχαν ορισμένες διαφωνίες καθώς δεν φαινόταν να υπάρχει διάθεση, από τη μεριά της Διοίκησης, να ικανοποιηθούν περιπτώσεις καθηγητών που σε προηγούμενες χρονιές έπαιρναν απόσπαση. Αναφερόμαστε σε καθηγητές με προβλήματα υγείας και σε καθηγητές που χρόνια υπηρετούσαν σε απομακρυσμένα μέρη μακριά από την οικογένεια.
Την Τρίτη 27/9 αναμένεται να ξεκινήσει πάλι η συζήτηση στο ΚΥΣΔΕ για το φλέγον αυτό θέμα και αν δεν υπάρχουν προβλήματα πριν από το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ονόματα των καθηγητών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ alfavita.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου