Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''Ανοιχτή επιστολή''

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                Ιωάννινα,  5-9-2011
Π.Ε.  ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΡΑΠΗ 1α -45332- ΙΩΑΝΝΙΝΑ                                                           
ΤΗΛ.-FAX: 26510-78747
                                                            
Ανοιχτή επιστολή

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε σημερινή του συνεδρίαση λαμβάνοντας υπόψη και την ανακοίνωση με αρ.Πρωτ.115-5/9/2011 της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος διαπίστωσε  ότι, στο κέντρο διανομής του νομού μας έχουν έρθει κάποιοι από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μια κατάσταση πρωτόγνωρη και απαράδεκτη.
Τη Δευτέρα 12 του Σεπτέμβρη οι μαθητές μας θα έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, δηλαδή δε θα πάρουν τα βιβλία για όλα τα μαθήματα όπως είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 18 Αυγούστου.
Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε συνδυασμό με την ολιγωρία - αδιαφορία και τη διοικητική απορρύθμιση δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί την εκπαίδευση σε επικίνδυνους δρόμους.
Αν λάβουμε υπόψη μας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου που μετακυλύει τις ευθύνες του και δίνει «εντολές» στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές εκπαίδευσης για να διανεμηθούν στους μαθητές, με ευθύνη, μάλιστα, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων  - αντί βιβλίων - dvd και φωτοτυπίες...... τότε  το θέμα γίνεται τραγικό.
Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι τα έξοδα της εκτύπωσης φωτοτυπιών και dvd θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές και οι γονείς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καταγγέλλει την πρωτοφανή  αυτή κατάσταση και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων:

Ø      να μην καλύψουν το πρόβλημα.
Ø      να προγραμματίσουν με τους συλλόγους γονέων κοινές συνελεύσεις ενημέρωσης ώστε να μπλοκάρουν τη διάθεση χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές γι’ αυτό το λόγο.
Ø      να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και νηπιαγωγείων (  φωτοτυπικό χαρτί, είδη καθαριότητας κλπ. ).

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Καλημερα σας. Για τους μικρους μας φιλους ενα μουσικο εκπαιδευτικο δωρο με αγαπη. ,θα το βρειτε στο YouTube δωρεαν -Το μικρο μουσικο αλφαβηταριο- Σε στιχους- Σαραντη Αλιβιζατο. Το εργο ειναι κατοχυρωμενο. Να εχουμε Υγεια Και Καλες Γιορτες. Email stefanosmarg.music@hotmai.com Σας ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή