Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έξω από την εικοσάδα της ακρίβειας η Αθήνα

Μετά από 23 χρόνια και ενώ η Ελλάδα διέρχεται μία από τις δυσκολότερες περιόδους, η Αθήνα βρέθηκε για πρώτη φορά έξω από τη λίστα με τις 20 ακριβότερες πόλεις του κόσμου.
Στην κατάταξη των ακριβότερων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα που καταρτίζει η ελβετική τράπεζα UBS, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές από τον περασμένο Μάρτιο εκτός από την κατάληψη της κορυφής από το Όσλο.
Η νορβηγική πρωτεύουσα έδιωξε τη Ζυρίχη από το θρόνο της ακριβότερης πόλης του κόσμου τον οποίο διαφύλαττε συνεχώς από το 1961.
Θύμα της οικονομικής κρίσης και το Τόκιο έπεσε στην 6η θέση από την 4η και την 3η που κατείχε σχεδόν συνεχώς από το 1988 ως το 2006.
Η Βιέννη και το Παρίσι άλλαξαν σειρά, με την πρωτεύουσα της Αυστρίας να προηγείται τώρα, ενώ στη λίστα εμφανίζεται για πρώτη φορά το Δουβλίνο, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση.
Οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο κατά σειρά κατάταξης είναι: Όσλο, Ζυρίχη, Γενεύη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Τόκιο, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Τορόντο, Σιγκαπούρη, Βιέννη, Παρίσι, Λουξεμβούργο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μόναχο, Μόντρεαλ, Φρανκφούρτη, Σάο Πάολο και Δουβλίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου