Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Σε θέσεις μάχης από τα μεσάνυχτα οι ναυτεργάτες - Ομάδες περιφρούρησης στο λιμάνι - Με επιστράτευση απειλεί η κυβέρνηση

Από τα μεσάνυχτα και για 48 ώρες κανένα πλοίο δεν θα λύσει κάβους αφού το αδιέξοδο μεταξύ κυβέρνησης και ναυτεργατών είναι πλήρες.
Για «χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού» κάνουν λόγο ξενοδόχοι και επιχειρηματίες, κυρίως νησιωτικών περιοχών, ενώ με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά απευθύνει νέα έκκληση προς τους ναυτεργάτες, για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με τουριστικά πρακτορεία, όσοι επιβάτες δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους για άλλες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα τους επιστραφεί το αντίτιμο.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, διαμήνυσε ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορά των προϊόντων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό. Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έως στιγμής δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση για πολιτική επίταξη των απεργών.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΠΝΟ, από απόψε τα μεσάνυχτα θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης της απεργίας σε όλο το λιμάνι.
Το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών τόνισε ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης, ενώ ζήτησε σε αυτή τη φάση, να μην ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ (Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) ο Οίκος Ναύτου και να αποσυρθεί η σχετική τροπολογία.
Τόνισε, επίσης, ότι η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε με σημερινή της απόφαση τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε
Νωρίτερα, πολλά από τα σωματεία κατήγγειλαν παρέμβαση του ΠΑΜΕ για να μην γίνει η χθεσινή συνεδρίση. Όμως, πάλι οι δημοσιογράφοι κατάλαβαν λάθος.
Ο κ.Χαλάς, είπε ότι τα συγκεκριμένα ναυτεργατικά σωματεία δεν λένε τίποτα για την ανάκληση της απεργίας, αλλά έχουν κάποιες ενστάσεις για κάποια άλλα θέματα.
Τρελούς έβγαλε τους δημοσιογράφους και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, Νικόλαος Τσάμης, εκ των επικεφαλής των ναυτεργατικών σωματείων, που συνυπογράφουν τη χθεσινή επιστολή καταγγελίας για παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ. Είπε, ότι αυτή αφορούσε τα τεκταινόμενα στα εσωτερικά της ΠΝΟ και δεν είχε σχέση με την απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου