Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αμφίπολη: Σταματούν τη χρηματοδότηση της ανασκαφής - Τι δήλωσε ο Ξυδάκης

Ξενάγηση στον λόφο Καστά, στην αρχαία πόλη της Αμφίπολης, πραγματοποίησε για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ο υπουργός συνοδευόταν από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ενώ την ξενάγηση έκανε η επικεφαλής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και ερωτηθείς εάν θα υπάρξει και νέα χρηματοδότηση του έργου της ανασκαφής, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια. “Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη”, τόνισε ο κ. Ξυδάκης.
 
Ο υπουργός χαρακτήρισε τεράστιο το έργο της ανασκαφής στην Αμφίπολη, σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται” και ότι “η ανασκαφή σε αυτή τη φάση της έχει τελειώσει”.

Αναφερόμενος στο μέλλον των ερευνών, ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι η κ. Περιστέρη “έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα”.

Μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί επισκέφτηκαν το αρχαίο γυμνάσιο και το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου