Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Συνταγές για νηστίσιμα γλυκά

Συνταγές για νηστίσιμα γλυκά
Ακόμα και τη Σαρακοστή, δεν λείπει από το καθημερινό μας μενού το γλυκό!
Επειδή πλήρες γεύμα χωρίς επιδόρπιο δεν γίνεται, κι επειδή η ποιότητα είναι και θέμα επιλογής, στο Χωριό συγκεντρώσαμε τις καλύτερες παραδοσιακές συνταγές για νηστίσιμα γλυκά, που θα μας συντροφεύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας, αλλά και όποτε θελήσουμε να..αποτοξινωθούμε από τα συνηθισμένα λιπαρά γλυκά.
Η παράδοσή μας έχει προβλέψει για όλα, κι έτσι, στην περίοδο της Σαρακοστής, φροντίζει το τραπέζι μας να είναι γεμάτο με λαχταριστά γλυκά, επιδόρπια, ή και σνακ που θα γλυκάνουν τις στιγμές μας. Είτε νηστεύουμε είτε όχι, τα απολαμβάνουμε γνωρίζοντας ότι καθόλου δεν υστερούν σε γλύκα και ποιότητα!
Η ελληνική κουζίνα, εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο και την πλουσιότερη ίσως σε παγκόσμια κλίμακα διατροφή, τη μεσογειακή, είναι εφευρετική και προσαρμόζεται στα δεδομένα του τόπου μας. Ο κατάλογος των γλυκών είναι λοιπόν κι αυτός μακροσκελής και πλούσιος!
Αφαιρούμε τα αυγά και το βούτυρο, και πέφτουμε με τα μούτρα στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε χαλβάδες, κέικ, κουλουράκια, λουκουμάδες – όλα υπέροχα και αγαπημένα που μας θυμίζουν στιγμές από το σπίτι της γιαγιάς, από την πλατεία του χωριού, ανέμελες και γλυκές σαν κάθε μπουκιά του παραδοσιακού εδέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου