Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κυβέρνηση: Γιατί περνάμε με ΠΝΠ τις 100 δόσεις

Η κυβέρνηση πήρε θέση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η οποία αφορά στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις, αλλά και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την υογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή -στη ρύθμιση των 100 δόσεων- μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.
Με την ίδια πράξη, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, καλείται να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ούτως ώστε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Απαντήσεις από Μαξίμου


Μετά την γνωστοποίηση της είδησης αυτής, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να δώσει κάποιες διευκρινίσεις, αφού κατά το παρελθόν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελούσαν θέμα υψηλής προτεραιότητας όσον αφορά στην πολιτική που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Το Μαξίμου, λοιπόν, αναφέρει τα εξής: "Το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψε απόφαση ΠΝΠ που αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι  και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης.

Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΝΠ δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου