Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Διάβασις Θεία» με διπλό στόχο

Μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Διάβασις Θεία» διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννιτών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την μουσική απόδοση οκτώ κειμένων της Καινής Διαθήκης, ένα έργο του Δημητρίου Κωστόπουλου, με την από κοινού συμμετοχή της Συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ», της Βυζαντινής Χορωδίας της Μητρόπολης και της Παιδικής Χορωδίας του Ιερού Ναού Περιβλέπτου.
Θα δοθούν δύο παραστάσεις, η πρώτη στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, αύριο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ με εισιτήριο 20 ευρώ για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης,   και η δεύτερη στην αίθουσα «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου επίσης στις 8 το βράδυ.
Τη χαρά και τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία των φορέων σε αυτή την εκδήλωση εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. «Η εορτή των Χριστουγέννων είναι πραγματικά μια διάβασις, ένα πέρασμα. Είναι μια ανακαίνιση του ανθρώπου, ένα πέρασμα από μία κατάσταση σε μία νέα κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για ένα σημαντικό πνευματικό γεγονός έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σημειώνοντας πως η εκδήλωση βοηθά αφενός στην ενίσχυση του θρησκευτικού συναισθήματος, αφετέρου στην κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.
Κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση απηύθυνε από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, λέγοντας πως είναι και μια ευκαιρία για πολλούς Γιαννιώτες να γνωρίσουν και το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».
Στη σημασία της σύμπραξης για το πνευματικό και καλλιτεχνικό αυτό γεγονός στάθηκαν ο συνθέτης Δημήτρης Κωστόπουλος, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ» Ασπασία Ζέρβα και ο Αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος.
Ο Μητροπολίτης Μάξιμος κλήθηκε να απαντήσει και σε κάποιες διαμαρτυρίες για το κόστος του εισιτηρίου στην αυριανή συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο, λέγοντας πως η Μητρόπολη δεν έχει άλλη δυνατότητα να καλύψει το κοινωνικό της έργο παρά μόνο μέσα από τη συμβολή των ανθρώπων. «Υπήρχαν στο παρελθόν τα Αγαθοεργά Καταστήματα που είχαν τη δυνατότητα να καλύπτουν αυτό το έργο, όμως πλέον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Με τον τρόπο που σκέπτομαι, λέω ότι αλλοίμονο αν δε βρεθούν 500 άνθρωποι στα Γιάννενα να διαθέσουν 20 ευρώ για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης. Θα ήταν προσβολή για τα Γιάννενα αυτό, όχι για τον Μητροπολίτη. Επίσης, η δεύτερη συναυλία είναι εντελώς δωρεάν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου