Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μην πυροβολείτε τον καλλιτέχνη...

Πολλές αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων από συμπολίτες που απορημένοι κοιτούν τη συγκεκριμένη κατασκευή.

Επειδή πρόκειται για έργο τέχνης, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να το κρίνουμε διότι ο καθένας μπορεί να το δει με τη δική του κρίση, γούστο, αισθητική κτλ. Είναι δηλαδή κάτι υποκειμενικό και γι' αυτό δεν υπόκειται σε κριτική.

Εν αντιθέσει όμως αυτοί που πρέπει να κριθούν είναι οι υπεύθυνοι κύριοι της δημοτικής αρχής που πίστεψαν ότι η συγκεκριμένη κατασκευή μπορούσε να αντικαταστήσει το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία, εκπροσωπώντας την πόλη απέναντι στους συμπολίτες και στους επισκέπτες στην πόλη μας.

Οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και κουλτούρα, έχουν επιλέξει να έχουν στην κεντρική τους πλατεία το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για να το χαρούν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Γιατί εμείς εδώ στα Γιάννενα να πράττουμε διαφορετικά;

Γιατί να αδικείται ένας καλλιτέχνης, ο οποίος έδωσε την δική του εκδοχή για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, από την εντελώς  λανθασμένη τοποθέτηση, τη στιγμή που  θα μπορούσε να μπει σε ένα πολιτιστικό χώρο, στο Πνευματικό κέντρο ή κάπου αλλού εναρμονισμένο με το περιβάλλον και την αισθητική του χώρου;

Σίγουρα πάντως δεν είναι αργά να το ξανασκεφτούν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου