Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εφορία: Όλοι οι φορολογούμενοι, από ηλικιωμένους μέχρι και άστεγους, πρέπει να δηλώσουν λογαριασμό email

Γίναμε Ευρώπη... Αυτό φαίνεται από την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, όπου με βάση αυτή όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxis και email, προκειμένου να μπορούν να ειδοποιούνται από τη φορολογική διοίκηση για τις υποθέσεις τους.
Στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση - e - Κοινοποιήσεις» στο λογαριασμό του κάθε φορολογούμενο στο TAXIS, θα γίνεται η ενημέρωση με ανακοινώσεις της φορολογικής διοίκησης.
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, οι φορολογούμενοι που είχαν ήδη κωδικούς πρόσβασεις και email, θα πρέπει να τα επικαιροποιήσουν εντός 30 ημερών
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ με την παραλαβή στον «Λογαριασμό» taxisnet της κοινοποίησης από τον φορολογούμενο, δημιουργείται στο σύστημα taxisnet ηλεκτρονικό εκτυπώσιμο πιστοποιητικό παραλαβής, που φέρει μοναδικό αριθμό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τού φορολογούμενου, το είδος, τον αριθμό, την ημερομηνία και το όργανο έκδοσης της πράξης και των συγκοινοποιούμενων, της απόφασης ή της ειδοποίησης, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής στον «Λογαριασμό» taxisnet.
Το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παραλαβής καταχωρίζεται στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης και είναι διαθέσιμο σε κάθε περίπτωση που τυχόν απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου