Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Συνταξιοδοτικό: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στα όρια ηλικίας

Χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους εγκλωβίζει το Μεσοπρόθεσμο
Πανικός από την αιφνιδιαστική επιχείρηση «αιχμαλωσίας»!
Η πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση αναγκάζει χιλιάδες εργαζομένους να καταθέσουν αιτήσεις αποχώρησης, για να προλάβουν το Ασφαλιστικό που έρχεται μετά τις εκλογές. Πολλοί όμως από αυτούς τελικά δεν θα τα καταφέρουν.
Aυξημένη ήταν η κίνηση τις τελευταίες μέρες του μήνα που μας πέρασε σε πολλές Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς ο Απρίλιος ήταν -από φέτος- ο μήνας υποβολής των αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών. Χωρίς να υπάρχουν ακόμη συγκεντρωτικά στοιχεία από όλη την Ελλάδα, τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από ορισμένους νομούς, καταγράφουν τάσεις αύξησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών.
Τα σχέδια της κυβέρνησης προδίδονται από τις εκτιμήσεις–προβλέψεις που η ίδια κάνει (πρόκειται για τις εκτιμήσεις που διαμορφώνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2018 και παρουσιάζονται στην αιτιολογική έκθεση του προγράμματος) για τις αποχωρήσεις υπαλλήλων του Δημοσίου. Οι 34.000 συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013 προβλέπεται ότι θα πέσουν στις 20.000 το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου