Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Guardian: «Αρρωστημένο αστείο» η ιδιοκτησία κατοικίας στην Ελλάδα

Ποιος να το πίστευε ότι η ιδιοκτησία κατοικίας στην Ελλάδα θα καταντούσε “μακάβριο αστείο”; Και όμως. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, με τίτλο «η
 ιδιοκτησία σπιτιού στην Ελλάδα “αρρωστημένο αστείο” καθώς η αγορά ακινήτων καταρρέει».
Το δημοσίευμα βασίστηκε σε στοιχεία της ΤτΕ. Τα στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη πτώση τιμών ύψους 32% την τελευταία τετραετία στις τιμές ακινήτων. Μεσίτες όμως έκαναν λόγο για πτώση που ανέρχεται στο 50%, ενώ αναφέρονται και παραδείγματα για πωλήσεις υπογείων διαμερισμάτων ακόμη και 5.000 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τους ίδιους μεσίτες, από το 2005 έγιναν 250.000 πωλήσεις κατοικιών στην Αθήνα, ενώ πέρυσι δεν ξεπέρασαν τις 3.600.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες θέλουν να πουλήσουν το ακίνητό τους, ενώ σε όλη την Ελλάδα υπολογίζεται ότι 300.000 κατοικίες είναι άδειες.
Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ σχολιάζει ότι η συγκυρία συνιστά «χρυσή ευκαιρία» για τους ξένους αγοραστές και επενδυτές. Μεσίτης από την Πάρο σημειώνει μάλιστα ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι προσεγγίσεις από ξένους αγοραστές τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου