Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το υπουργείο Παιδείας για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών μετά από ανάκληση της μετάταξής τους

Σύμφωνα με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:
Α.Όσοι μετατάσσονται ανήκουν πλέον στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσων τροποποιείται η Διεύθυνση μετάταξης υπάγονται στις νέες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ όσων η μετάταξη ανακαλείται επιστρέφουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκαν πριν οργανικά. Προκειμένου όμως να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όσοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους στα σχολεία που υπηρετούν.
Β.Η ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις δύναται να γίνει, για τους ανωτέρω λόγους, στη Διεύθυνση που υπηρετούν. Για τη διαδικασία ανάληψης τόσο αυτών όσο και των εκπαιδευτικών που αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία ισχύουν τα αναφερόμενα στο σχετικό έγγραφό μας, που επισυνάπτουμε στο παρόν. Από την ανωτέρω διαδικασία εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που η υπηρεσιακή μεταβολή τους λαμβάνει χώρα εντός της αντίστοιχης Διεύθυνσης της άλλης βαθμίδας, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στην νέα τους Διεύθυνση.
Γ.Οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί (δηλ. όσοι μετατάσσονται, τροποποιείται ή ανακαλείται η υποχρεωτική μετάταξή τους) τίθενται στη διάθεση της Διεύθυνσης και τοποθετούνται προσωρινά μετά τη διαδικασία των μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και κατά τη διαδικασία των οριστικών τοποθετήσεων για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όσοι όμως εκπαιδευτικοί δεν υπάγονται στη δέσμευση των υπουργικών αποφάσεων για παραμονή στη σχολική μονάδα, αφού αυτοί δεν υπηρετούν σε σχολεία, αναλαμβάνουν υπηρεσία και τοποθετούνται σε προσωρινή θέση η οποία δύναται να αλλάξει μετά τη διαδικασία των μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων.

Κάνετε κλικ εδώ για να ανοίξετε τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας
Κάνετε κλικ εδώ για να ανοίξετε την περσινή εγκύκλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου