Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Απεργία, συγκέντρωση και πορεία της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων την Τετάρτη στις 11 π.μ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 12 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί (σημείο συνάντησης το Εργατικό Κέντρο) η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων,
συμμετέχοντας παράλληλα και στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία, αντιδρώντας στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας. Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως "η διαθεσιμότητα σε μια σειρά απο κρίσιμους τομείς που οδηγούν σε διάλυση τα υπολοίματα του κοινωνικού κράτους".  Και συνέχισε: "Οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του δημοσίου θα βγουν βορά στα ιδιωιτκά συμφέροντα. Η επίκληση της παθογένειας στο Δημόσιο είναι προσχηματική".

Απο την πλευρά της, η κ. Μαντζούτσου από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων υπογράμμισε πως "σήμερα κορυφώνεται η κακοποίηση της εκπαίδευσης. Είναι πρωτοφανής εγκατάλειψη του σχολείου για τους πιο φτωχούς μαθητές. Όλα τα μέτρα που επιβάλλονται στοχεύουν στη δημιουργία χιλιάδων πλεοναζόντων".

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας επεσήμανε πως "η Υγεία υποφέρει. Έχει μεγάλη ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της και έπρεπε η Πολιτεία να φροντίσει να μετατάξει υπαλλήλους". Τέλος, ο Γιώργος Λυκοτραφίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου σημείωσε πως "έχουν αρχίσει να γίνονται μαύρα τα σύννεφα και κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ήσυχος σε ό, τι αφορά την προσωπική του κατάσταση στο χώρο του δημοσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου