Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Να αποκατασταθεί η άδικη και άνιση αντιμετώπιση των συναδέλφων του Νομού Αχαΐας που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΔΟΕ (Αγρίνιο 10/3/2014)


Αρ. Πρωτ.700Αθήνα 11/3/2014
Προς
Το Διευθυντή Εκπαίδευσης
Νομού Αχαΐας
Κοιν.
Περιφερειακό Δ/ντή Δυτ. Ελλάδας

Θέμα: Να αποκατασταθεί η άδικη και άνιση αντιμετώπιση των συναδέλφων του Νομού Αχαΐας που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΔΟΕ (Αγρίνιο 10/3/2014)

Κύριε Διευθυντά,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα πλαίσια της προετοιμασίας των εργασιών της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 με αντικείμενο την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τη στάση του συνδικαλιστικού κινήματος, είχε αιτηθεί και λάβει από τους αρμόδιους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, άδεια απουσίας για έναν συνάδελφο από κάθε σχολείο 2/θέσιο και άνω, όπως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια ημερίδα.
Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο ηλεκτρονικού μηνύματος που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες του νομού Αχαΐας από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Θεμάτων,όπου αναφερόταν ότι «οι συνάδελφοι που προτίθενται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση... να υποβάλλουν αίτηση κανονικής άδειας».
Επειδή το σχετικό έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης των νομών της περιφέρειας δεν αναφέρει πουθενά την περίπτωση χορήγησης κανονικής άδειας και με δεδομένο ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης κανονικής άδειας δε συντρέχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και με το ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε παρόμοια αντιμετώπιση σε άλλη ημερίδα, ζητούμε την άμεση ανάκληση της σχετικής οδηγίας έτσι ώστε να μη χρεωθούν οι εκπαιδευτικοί με κανονική άδεια κάτι το οποίο θεωρούμε αδιανόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου