Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΝΣΚ: Γνωμοδότηση για καταβολή επιδομάτων σε Διευθυντές Σχολείων που διορίστηκαν αναδρομικά

Το υπουργείο Παιδείας έθεσε προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το εξής ερώτημα: «Εάν δικαιούται του επιδόματος θέσης ευθύνης και ειδικής απασχόλησης Διευθυντή Σχολικής Μονάδος εκπαιδευτικός, ο οποίος διορίστηκε αναδρομικά Διευθυντής Σχολικής Μονάδος βάσει δικαστικής αποφάσεως».
Αφορμή του ερωτήματος αποτέλεσε  η τοποθέτηση αναδρομικά Διευθυντή  Σχολείου στην Κρήτη, ύστερα από δικαστική απόφαση.
Η Γνωμοδότηση που έλαβε το υπουργείο Παιδείας από το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι: «κατά την ομόφωνη γνώμη του τμήματος στο υπό κρίση ερώτημα προσήκει καταφατική απάντηση».
Σύμφωνα με το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η διοίκηση έχει υποχρέωση να  θεωρήσει τον Διευθυντή του Σχολείου εγκατεστημένο στη θέση του από  τις 29-11-2007  και να καταβάλει αναδρομικώς τις αποδοχές του από το χρόνο αυτό. Στις αποδοχές αυτές περιλαμβάνονται και ατ επιδόματα θέσης ευθύνης και ειδικής απασχόλησης Διευθυντή σχολικής μονάδας τα οποία προβλέποντο για τους Διευθυντές σχολικής μονάδας κατά τον κρίσιμο χρόνο 29-11-2007.
Κατά ταύτα ο ως άνω δικαιούται τις αποδοχές από 29-11-2007 στις οποίες περιλαμβάνονται το επίδομα ευθύνης και το επίδομα ειδικής απασχόλησης Διευθυντή σχολικής μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου