Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Θεοχάρης: Αμετάβλητο το σύστημα αποδείξεων και το 2014 – στο 25% οι πληρωμές τελών κυκλοφορίας

Τη διατήρηση του ισχύοντος συστήματος συλλογής αποδείξεων και για το 2014 ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Τυχόν αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και θα προέλθουν από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, κι ενώ απομένουν 10 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως έως τώρα τα τέλη έχουν καταβληθεί από το 25% των υπόχρεων, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Την ίδια στιγμή, τις 70.000 ξεπερνούν θα αυτοκίνητα που τέθηκαν σε ακινησία το 2013, με τους ιδιοκτήτες τους να παραδίδουν τις πινακίδες στις Εφορίες.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ο γ.γ. Εσόδων σημείωσε πως το 2013 ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός απέδωσε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα Ταμεία του Δημοσίου.

Σχετικά με τα έσοδα από τον ΦΠΑ, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως συνέχισαν να αυξάνονται το Νοέμβριο, φαίνεται πως συνολικά οι εισροές θα καλύψουν την υστέρηση που καταγράφηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους, και οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Ο γ.γ. Εσόδων απέδωσε την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ στη βελτιωμένη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αλλά και στη γενικότερη ενίσχυση της οικονομίας λόγω του τουρισμού.

Τέλος, αναφερόμενος στις αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται πλέον για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως δεν είναι δυνατό να βρίσκονται στην «ίδια μοίρα» όσοι πληρώνουν εγκαίρως και οι οφειλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου