Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΕΚΠΑ: Μαθήματα μέχρι 9 Αυγούστου για να μη χαθεί το εξάμηνο-Εγγραφές μέχρι τέλους Ιανουαρίου

Την παράταση των μαθημάτων και εξετάσεων  στα τμήματα του πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι και 9 Αυγούστου αποφάσισε πριν λίγο η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές.
Η Σύγκλητος αποφάσισε, επίσης, να ολοκληρωθούν οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα Τμήματα μέχρι τέλους Ιανουαρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ
Σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης δήλωσε:
Α.Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να διεξαχθεί το εκπαιδευτικό έργο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο, με 13 εβδομάδες διδασκαλίας ανά εξάμηνο) κανονικά. Προς τούτο ο εκπαιδευτικός χρόνος (διδασκαλία και εξετάσεις) ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 και θα περατωθεί έως τις 9 Αυγούστου 2014.
Β.Η Σύγκλητος καλεί τα Τμήματα να ευθυγραμμιστούν προς την απόφαση αυτή, ορίζοντας μαθήματα και εξετάσεις, σύμφωνα με την ιδιαιτερότητα και τις ανάγκες κάθε Τμήματος.
Γ.Διαπιστώνεται ότι η ακαδημαϊκή διαδικασία θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητά της. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρά τη δοκιμασία που περνά, θα επιτελέσει στο ακέραιο και το διδακτικό έργο του.
Δ.Η Σύγκλητος αποφάσισε, επίσης, να ολοκληρωθούν οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα Τμήματα μέχρι τέλους Ιανουαρίου.

Η ΝΟΜΙΚΗ
Από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου αποχώρησε ο πρόεδρος της Νομικής.
Υπενθυμίζεται ότι η    Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής στη συνεδρία της 18-12-2013, διαπίστωσε   ότι το χειμερινό εξάμηνο έχει πλέον οριστικά χαθεί.
Σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης τςη Νομικής:
Την Τρίτη 7/1/2014 θα αρχίσουν οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2013 (μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου) για τα μαθήματα που δεν εξετάστηκαν τον Σεπτέμβριο.
Κατ΄ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των κάτωθι βασικών μαθημάτων του απολεσθέντος χειμερινού εξαμήνου 2013-2014, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την παρακολούθηση των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2013-2014:
Α΄ Εξάμηνο:     Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου,  Συνταγματικό Δίκαιο
Γ΄ Εξάμηνο:      Γενικό Ενοχικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο Ι
Ε΄ Εξάμηνο:     Ποινική Δικονομία, Διοικητική Δικονομία
Ζ΄ Εξάμηνο:     Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Εφαρμογές Αστικού Δικαίου
Διευκρινίζεται ότι η διδασκαλία των ως άνω μαθημάτων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει θα συνεχιστεί μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων (Τρίτη 24/12/2013 έως και Δευτέρα 6/1/2014) και θα επαναληφθεί μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου παράλληλα με τη διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.
Ειδικά για τα δύο ως άνω μαθήματα του Α΄ εξαμήνου θα διδαχθούν και κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής εξεταστικής Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου