Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο υπ. Παιδείας για αποσπάσεις, συνταξιοδοτήσεις, προσλήψεις και συνδικαλιστικές άδειες εκπαιδευτικών

Στη διάρκεια συνάντησης με   αντιπροσωπία αποτελούμενη από επτά εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, έξι μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ένα μέλος της της ΕΛΜΕ Λάρισας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , σύμφωνα με τα μέλη της ΟΛΜΕ Στάμάτη Νικολάου και Σταύρο Τζιορτζιώτη: 
 Α.Για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα  μαθήματα των ΕΠΑΛ που δεν γίνεται μάθημα έδειξε να αιφνιδιάζεται και ψέλλισε  ότι θα προσληφθούν αναπληρωτές. Στην επισήμανση της ΟΛΜΕ ότι «δεν μπορείτε  γιατί έχετε καταργήσει τους τομείς» ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι θα το δούμε με ωρομίσθιους και ο πρόεδρος του ΙΕΠ Σ.  Γκλαβάς συμπλήρωσε θα μειώσουμε και την ύλη .
Β. Αποσπάσεις που έχουν εγκριθεί και δεν πραγματοποιήθηκαν, θα γίνουν μόλις πάνε οι αναπληρωτές.
Γ. Συνταξιοδοτήσεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΔΕ ο υπουργός είπε ότι θα  δει το θέμα.
Δ. Σχετικά με την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις    δεν   ήξερε το θέμα  και υποσχέθηκε  ότι θα το δει με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Σ.  Κεδίκογλου και μάλλον θα λυθεί.
Ε. Στα Μουσικά Σχολεία  πραγματοποιήθηκαν  428 προσλήψεις και θα γίνουν άλλες 300.
Ζ. Στα Ειδικά Σχολεία είπε ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών. Τέλος ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι υπάρχουν  πιστώσεις   για 500 αναπληρωτές και αν χρειαστούν θα γίνουν και άλλες προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου