Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ''

logotypo dake
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Στη Γ.Σ. της 13ης Νοεμβρίου θα συζητηθούν τα τρέχοντα - κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Είναι σαφές ότι τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες έχει επέλθει η πλήρης υποβάθμιση της παιδείας, της εκπαίδευσης και του έργου των εκπαιδευτικών.
Είναι αναγκαίο οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών που θα εκλεγούν για τις διαδικασίες της ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν τα κρίσιμα προβλήματα της εκπαίδευσης στα όργανα της ΑΔΕΔΥ και να απαιτήσουν την πλήρη στήριξη των αιτημάτων των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός των άλλων, η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αντιμετωπίζει τη στάση της ΑΔΕΔΥ και με μια κριτική ματιά. Μέσα από αυτό το πλαίσιο απαιτεί και θα απαιτεί καθημερινά από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να λειτουργεί ενωτικά στη διεκδίκηση των αιτημάτων και στον τρόπο καθορισμού των αγωνιστικών κινητοποιήσεων (απεργίες, στάσεις, κλπ.).
Ήρθε η ώρα της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική της συγκυβέρνησης μέσα από ενωτικές πρωτοβουλίες όλων των σωματείων που ανήκουν στο δημόσιο τομέα. Επιβάλλεται ο κύριος στόχος να είναι η ΑΜΕΣΗ διασφάλιση τόσο των εργασιακών σχέσεων όσο και μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων.
Είναι απαραίτητο ΑΜΕΣΑ να καταρρίψει η ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με όλα τα σωματεία, το αντισυνταγματικό μέτρο της διαθεσιμότητας και να απαιτήσει τον επαναπροσδιορισμό του ενιαίου μισθολογίου διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν οδηγηθεί στα όρια της φτώχειας.
Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ/ΠΕ Ιωαννίνων δεσμεύονται ότι θα απαιτήσουν από την ΑΔΕΔΥ να στηρίζει καθημερινά και έμπρακτα τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και να λειτουργήσει δυναμικά για να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο χώρο της εκπαίδευσης και γενικότερα στο δημόσιο τομέα.
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ & ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η ΔΑΚΕ./ΠΕ Ιωαννίνων:
1)Ασκούσε & ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ & και στη σημερινή συγκυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο, τις συγχωνεύσεις, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, το παρουσιολόγιο, την αξιολόγηση, τα πειθαρχικά, τις υποδομές, κλπ.
2) Είναι αντίθετη και διαφωνεί, σε καθημερινό επίπεδο, μέσα από τις προτάσεις και τις δράσεις της με την απάνθρωπη και λογιστική πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης. Για παράδειγμα, η ΔΑΚΕ/ΠΕ Ιωαννίνων αντέδρασε (αλλά είχε και συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες προτάσεις) σε τοπικό επίπεδο για τη μείωση των οργανικών, για τα πειθαρχικά, για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, για την αξιολόγηση και για καθημερινά ζητήματα που εφαρμόζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και φυσικά η συγκυβέρνηση με ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ και ΠΡΟΧΕΙΡΟ τρόπο, απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς.
3) Υλοποίησε συγκεκριμένες δράσεις για σοβαρά θέματα, όπως τα πειθαρχικά (συνάντηση με όλους τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων), τις οργανικότητες, τις επιμορφώσεις, τα ολοήμερα (συνάντηση με την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Ηπείρου), κλπ..
4) Εξέδωσε πλήθος ανακοινώσεων ως ΔΑΚΕ/ΠΕ Ιωαννίνων με δικές της θέσεις & λύσεις.
5) Έχει διαχρονικές θέσεις και χαρακτηρίζεται για την ανεξαρτησία της.
6) Αποδεικνύει έμπρακτα την ενωτική της στάση μέσα από τις προτάσεις της στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων για αντιπροσωπευτικό προεδρείο & για ενιαίο ψηφοδέλτιο, αφουγκραζόμενη τις απόψεις των περισσότερων συναδέλφων.
Κύριος στόχος της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε/Ιωαννίνων είναι η ανάδειξη & η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως ειδικότητας & χρόνων υπηρεσίας.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Διεκδικούμε αλλαγή πολιτικής της συγκυβέρνησης. Πιο αναλυτικά, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Ενιαίο μισθολόγιο που θα στηρίζεται σε αρχές, θα άρει τις μισθολογικές αδικίες και θα δίνει την προοπτική σύγκλισης των αποδοχών μας με τις αποδοχές των Ευρωπαίων συναδέλφων μας
  • Δυνατότητα αλλαγής από βαθμό σε βαθμό στο ενιαίο μισθολόγιοΞΕΠΑΓΩΜΑ της διαδικασίας
  • Αποσύνδεση της αξιολόγησης από τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 – Κατάργηση των παράλογων ποσοστώσεων
  • Κατάργηση των απαράδεκτων και προδήλως αντισυνταγματικών ρυθμίσεων των Νόμων 4093/12 & 4057/12 για τα Πειθαρχικά
  • Θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.
  • Μείωση της αντιστοιχίας των νηπίων με την/τον νηπιαγωγό σε 1:15
  • Πρόσληψη εξειδικευμένου εκπαιδευτικού & βοηθητικού προσωπικού στα Νηπιαγωγεία
  • Άμεση επαναλειτουργία των Διδασκαλείων για τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους
  • Ίδρυση - Λειτουργία Διδασκαλείων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής
  • Στήριξη του θεσμού του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  • Επαναφορά των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
  • Βελτίωση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
  • Άμεση Προκήρυξη Διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α. και μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ για την κάλυψη όλων των κενών
    • Ενιαίο πλαίσιο πρόσληψης – υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ισότιμη μεταχείριση με τους εκπαιδευτικούς των άλλων κλάδων.
    • Απόσυρση του Νόμου πρόσληψης των εκπ/κών μόνο με ΑΣΕΠ - Επαναφορά Νόμου 60% - 40% - Μόνιμοι διορισμοί όπου υπάρχουν κενά.
    • Διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων – Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
    • Οι μεταθέσεις να πραγματοποιούνται μέχρι τέλη Μαρτίου – ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ εκπαιδευτικών - Μόρια συνυπηρέτησης και για ΑΝΕΡΓΟΥΣ συζύγους (και στις αποσπάσεις)
    • ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ των σχολικών μονάδων
    • Αναστολή από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας των υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών
    • Σεβασμόςστον ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ όλων των εκπαιδευτικών
      • Για τους Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων: i) δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση στην κάλυψη οργανικών θέσεων τόσο για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υπηρετούσαν για χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και για τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν από τη Δ/θμια στην Π/θμια, ii) Επέκταση του θεσμού των ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία με ταυτόχρονη αύξηση οργανικών θέσεων και αντίστοιχους μόνιμους διορισμούς, iii) Ισότιμη θεσμική αντιμετώπιση για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο, iv) Ίδρυση θέσεων Σχολικών Συμβούλων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, v) Δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο Β΄ Επίπεδο γιατις Νέες Τεχνολογίες
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΙΣΧΥΡΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου