Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το λογότυπο θα είναι η επικοινωνιακή «σφραγίδα» της Ελληνικής Προεδρίας και θα συνοδεύει κάθε δραστηριότητά της, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Είναι ένα καραβάκι λευκό σε μπλέ φόντο.

«Είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής. Είναι η ώρα της εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το λογότυπο.

Υπογραμμίζοντας τις σημαντικές θυσίες στις οποίες έχει προβεί ο ελληνικός λαός από το 2010 έως σήμερα, ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα μηνύματα που επιθυμεί να στείλει η ελληνική Προεδρία, τόσο στο εσωτερικό τής χώρας, όσο και στο εξωτερικό.
«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι μια περίοδος με μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, στόχος μας είναι να γίνουν εμφανή πλέον τα θετικά στοιχεία εξόδου από την κρίση, μετά από ένα κρίσιμο και μακρύ διάστημα προσπαθειών», σημείωσε.
Συνεχίζοντας, υπενθύμισε τις μεγάλες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός από το 2010 έως σήμερα και συγκεκριμένα δήλωσε:
«Κάνουμε από το 2010 μια τεράστια προσπάθεια που έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία μια ύφεση που φθάνει το 25% του ΑΕΠ. Έχει στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη μια δραστική μείωση του εισοδήματός του της τάξεως του 40%. Έχει στοιχίσει την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, με ανεργία που φθάνει το 60% στους νέους μέχρι 24 ετών. Τώρα είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής, της εξόδου από το Μνημόνιο, της εξόδου από την κρίση, της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας».

«Η Ελλάδα εκπροσωπεί το εξάμηνο αυτό μια ΕΕ, που πρέπει να δείξει ότι πιστεύει σε μεγάλες αξίες. Η πρώτη αξία είναι αυτή της αλληλεγγύης, η αξία ενός μοντέλου ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει τους λαούς της Ευρώπης και την Ελλάδα βέβαια από την επανάληψη αυτής της κρίσης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε:
«Έχει μεγάλη σημασία η πρόοδος που έχει συντελεστεί στη χώρα μας να φανεί στην πράξη. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μιλούν με σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού, για τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια ελληνική επιτυχία, αλλά θέλουμε να πιστωθεί και ως μια ευρωπαϊκή επιτυχία, ιδίως το πρώτο εξάμηνο του 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου