Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τα 10 οφέλη που έχει στην υγεία μας το ρόδι!

Ρόδι, το φρούτο του χειμώνα! Πέρα από υπέροχη γεύση, οι κόκκινοι ζουμεροί σπόροι του ροδιού αποτελούν ένα δώρο της φύσης, γεμάτο με θρεπτικά στοιχεία και θεραπευτικές ιδιότητες. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένα από τα «ευλογημένα φρούτα» στη θρησκεία του Βουδισμού. Εδώ βρίσκονται δέκα λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε ρόδια ή να πίνετε το χυμό τους...
Βοηθά στην καλή ποιότητα των δοντιών
Η βιταμίνη C των ροδιών βοηθά στην επούλωση πληγών και βελτιώνει την ποιότητα των δοντιών, και όχι μόνο! Άλλωστε, συχνά αυτό το φρούτο χρησιμοποιείται σε οδοντόπαστες για λαμπερά δόντια. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετά σκευάσματα με ρόδι που δίνουν τέλος στην κακοσμία του στόματος.
Προλαβαίνει τον καρκίνο του προστάτη, των μαστών, του δέρματος
Το ρόδι μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το ίδιο ισχύει και με τον καρκίνο του μαστού και του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση ροδιού έχει συσχετιστεί με το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, σύμφωνα με μελέτη του British Journal of Dermatology.
Λέει "όχι" στη γήρανση
Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το ρόδι ως μια αντιγηραντική θεραπεία, καθώς είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που νικούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά φρούτα σε αντιοξειδωτική δράση, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καταπολεμά την ακμή και την ξηροδερμία, ενώ παράλληλα αποτελεί συστατικό, ακόμα και των αντηλιακών.
Δίνει λύση στο βήχα και τον πονόλαιμο
Σύμφωνα με τις "συμβουλές της γιαγιάς" το ρόδι ανακουφίζει από τον έντονο βήχα. Πολλοί αγοράζουν σκόνη ροδιού, την αναμειγνύουν με νερό και κάνουν γαργάρες, ώστε να γλιτώσουν από τον πόνο στο λαιμό.
Προστατεύει τα νεφρά και το ήπαρ
Έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Toxicology and Industrial Health αποδεικνύει ότι το εκχύλισμα του ροδιού εμποδίζει τις βλάβες στα νεφρά και προστατεύει την περιοχή από τις επιβλαβείς τοξίνες. Παράλληλα, όχι μόνο προστατεύει το συκώτι, αλλά ταυτόχρονα βοηθά στην "αναγέννηση" του ήπατος μετά από μια ασθένεια.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ο χυμός ροδιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C και θρεπτικά ουσιαστικά που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Γι’ αυτό, να τρώτε καθημερινά λίγο ρόδι σαν ένα σνακ... για να παραμείνετε υγιείς το χειμώνα και να προστατευτείτε από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα!
Καταπολεμά την τριχόπτωση
Ο χυμός του ροδιού έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες ενάντια στην τριχόπτωση. Τα θρεπτικά συστατικά του ενδυναμώνουν τα μαλλιά και λειτουργούν προληπτικά κατά της ενοχλητικής πιτυρίδας. Εάν θέλετε να αποκτήσετε υγιή και γερά μαλλιά... πιείτε λίγο χυμό ροδιού μέσα στο 24ωρο!
Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις
Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ρόδι και ο χυμός του βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει την καλή χοληστερόλη και να τονώσει το αγγειακό σύστημα. Έτσι, η συχνή κατανάλωση ροδιού είναι δυνατόν να σας απομακρύνει από τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, όπως αναφέρεται στο Atherosclerosis.
Κινείται κατά των αλλεργιών
Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού... που συνδέονται με τις αλλεργίες!
Φέρνει την ισορροπία στην αρτηριακή πίεση
Το εκχύλισμα ροδιού συμβάλλει στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης, η οποία συχνά αυξάνεται με την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων. Το ρόδι αποτελεί ένα άκρως υγιεινό φρούτο που είναι ικανό να ρυθμίσει ακόμα και το μεταβολισμό σας. Έτσι, θα χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου