Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν σήμερα, ενώ θα υπάρξουν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Έντονη κακοκαιρία θα υπάρξει κυρίως από τη Λέσβο και νοτιότερα από το μεσημέρι και μετά. Οι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και την Ρόδο, ωστόσο οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν τόσο έντονες βροχοπτώσεις, όσο αυτές της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και χιόνια στα ορεινά.


Έντονη ήταν η κακοκαιρία χθες στην Αττική, όπου λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Π. Ράλλη στο ρεύμα προς Αθήνα. Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και στον παράδρομο του Κηφισσού στο τμήμα της Ιεράς Οδού προς Πειραιά. Η Πυροσβεστική δέχθηκε τηλεφωνικές κλήσεις για δέντρα που έπεσαν από τον αέρα, στα Πατήσια, στο Χαλάνδρι, στο Ηράκλειο και στη Φιλοθέη, καθώς και για αντλήσεις υδάτων κυρίως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην Κυψέλη, στη Νέα Σμύρνη και άλλες περιοχές.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Η θερμοκρασία από κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι και βελτίωση του σκηνικού του καιρού τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 8 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιονιά στα ορεινά. Το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 600 με 700 μετρά). Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν έντονες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα, ενώ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από τα 1000 μετρά). Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Θα υπάρξουν λίγες κατά τόπους αυξημένες με βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ πολύ γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων θα σημειωθεί το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πολύ γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου