Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες - Που θα χιονίσει

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο
- Στο μάτι της κακοκαιρίας και πάλι η Ρόδος
- Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες
- Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Newsit από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Τη μετάβαση από το φθινόπωρο στο χειμώνα θα ζήσουμε αυτό το διήμερο καθώς οι άνεμοι από νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.
Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά σήμερα

Περιμένουμε νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και δυστυχώς πάλι στα Δωδεκάνησα και για λίγο στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θα χιονίσει στη δυτική Μακεδονία από τα 600 μέτρα υψόμετρο και πάνω δηλαδή στις περιοχές της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πτολεμαϊδας, της Κοζάνης. Τα χιόνια θα κατηφορίσουν μέσα στη νύχτα και νοτιότερα και θα επηρρεάσουν περιοχές όπως είναι η Αιτωλοακαρνανία και η Ευρυτανία και αργότερα θα χιονίσει και στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια 4 με 6 μποφόρ αλλά στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Οι νοτιάδες ωστόσο θα επιμείνουν στις νοτιότερες περιοχές της χώρας, δηλαδή στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου εκεί οι θερμοκρασίες θα είναι και υψηλότερες. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εως 13 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 7 εως 17 βαθμούς αλλά στα δυτικά ηπειρωτικά, δηλαδή στην Ηλεία και στη Μεσσηνία θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς, στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 20 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 14 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις και σποραδικές τοπικές βροχές με βελτίωση του καιρού από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ αλλά τη νύχτα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι που αργότερα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.
 
Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δυστυχώς πάλι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Πίνδου από 700 με 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις που φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν αρχικά να πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, αργότερα όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 12 βαθμούς, στα νοτιότερα ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με λίγες νεφώσεις και πιθανότατα να βρέξει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά εως και 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού της Πέμπτης

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια περιμένουμε σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε απλά μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία ενώ στα σημειωθεί και παγετός νωρίς το πρωί. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από -1εναν εως 12 βαθμούς, στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές από -2 εως 13 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που πυκνώσουν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώσουν, βοριάδες από 3 εως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 εως 10 βαθμούς κελσίου. Ακούστε πως θα κυλήσει ο καιρός την ερχόμενη Πέμπτη...

Προσωρινή βελτίωση του καιρού την Παρασκευή, θα "μουλιάσουμε" πάλι το Σαββατοκύριακο

Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας φαίνεται να είναι η Παρασκευή καθώς και τα φαινόμενα λιγοστεύουν και οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Αργότερα όμως οι άνεμοι θα γυρίσουν σε καθαρούς βοριάδες 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ θα σημειωθεί παγετός το βράδυ της Παρασκευής κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -4 με -3 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθουν πάλι τοπικές βροχές ενώ σιγά σιγά με την πάροδο της ημέρας θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα εξακολουθήσουν να πνέουν βοριάδες ενώ σιγά σιγά θα γυρίσουν σε νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου