Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι 4.000 που θα απολυθούν έως το τέλος το χρόνου - Σε αυτοδίκαιη αργία όσοι δεν απογράφησαν στα Πανεπιστήμια

- Στις απολύσεις στο Δημόσιο θα προσμετρηθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
- Άλλες 1.000 απολύσεις θα προκύψουν από τα αμυντικά συστήματα
- Επεκτείνεται παντού η αξιολόγηση, ακόμα και στις συγκοινωνίες
- Έρχονται περικοπές στις συνδικαλιστικές άδειες

Όσοι διοικητικοί δεν απογράφησαν θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την οργή του για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι για όσους διοικητικούς απογράφησαν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από την οποία θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο.

Η διαδικασία θα αφορά όλες τις ΔΕΚΟ για να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό. Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν ακόμη και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς.

«Ολοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία», είπε ρίχνοντας το καρφί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πως θα προκύψουν οι 4.000 απολύσεις

Η μνημονιακή δέσμευση κάνει λόγο για 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι: υπολογίζονται 2.000 απολύσεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ και πως όσοι επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον αριθμό αυτό.
Επίσης, θα προσμετρηθούν οι απολύσεις 300 - 320 επίορκων υπαλλήλων.

Ζητεί επίσης από την τρόικα να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που θα απολυθούν από το Δημόσιο αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τα δικαστήρια, ενώ τόνισε ότι στον αριθμό των 4.000 απολύσεων θα συνυπολογιστούν οι απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Είπε ότι θα ζητήσει παράταση από την τρόικα για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 και άνοιξε ένα νέο θέμα αυτό τον συνδικαλιστικών αδειών.
Όπως είπε, σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας, το επόμενο διάστημα, θα θέσουν το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύει απο το 1982. «Το κράτος υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο» σε αυτό τον τομέα υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου