Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επεισοδιακή παρέλαση σήμερα στα Ιωάννινα - Επιδεικτική παρουσία αστυφυλάκων - ΜΑΤ - ΟΠΚΕ και ξύλο στους διαδηλωτές

Νέο περιστατικό έντασης σε παρέλαση καταγράφηκε αυτή τη φορά στα Ιωάννινα, αν και ο Κάρολος Παπούλιας, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν έδωσε το «παρών» στον εορτασμό της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης.
Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης ομάδα κτηνοτρόφων προσπάθησε να διανείμει δωρεάν γάλα στους παρευρισκόμενους πολίτες, με στόχο να διαμαρτυρηθεί για την τεράστια απώλεια εισοδήματος στον κλάδο της παραγωγής γάλακτος.
Ανδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν για να τους εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η ένταση και να απειληθεί σύρραξη. Οι αστυνομικοί αρχικά με τις ασπίδες τους απώθησαν τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς επειδή φοβήθηκαν ότι τα γάλατα και τα γιαούρτια μπορεί να γίνονταν πολεμοφόδια στα χέρια των παιδιών κατά της εξέδρας των πολιτικών. Κι όταν ο κόσμος άρχισε να αντιδρά, η… δημοκρατία επεβλήθη με τα γκλομπ!
Αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν στο ψαχνό τους εργαζόμενους και παραγωγούς της ΔΩΔΩΝΗ, σωριάζοντας αιμόφυρτους τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Γεωργίου, του οποίου άνοιξαν το κεφάλι!
Αξίζει να σημειωθεί ότι τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επιδεικτική παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας στην πόλη των Ιωαννίνων ήδη από χτες Δευτέρα.
 
απελευθερωση, ενταση, ιωαννινων, λεπτα
«Εκατοντάδες αστυνομικοί, ΜΑΤ, αστυφύλακες, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, αυτοκίνητα, τζιπ, μηχανές, συμβατικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς κινούνται σε απίστευτα σημεία, ακόμη και στους περιφερειακούς δρόμους, δίνοντας την εικόνα ότι από στιγμή σε στιγμή έρχονται οι «βάρβαροι» για να καταλάβουν την πόλη», αναφέρει σχετικά το epiruspost, προσθέτοντας ότι βρίσκονται «διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το Πνευματικό Κέντρο» ενώ «δυνάμεις στην πλατεία περιφρουρούν την άδεια εξέδρα και οχήματα να κινούνται σε όλους τους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου