Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ισχυροί άνεμοι και πτώση του υδραργύρου

Οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη 8 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Αιγαίου θα σημειωθεί χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.


Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια αυξημένες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά νωρίς το πρωί με πολύ γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.


Σε Μακεδονία - Θράκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην δυτική Μακεδονία τοπικά από -10 έως 2 βαθμούς Κελσίου.


Για τα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασίαθα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Τέλος για τα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου